Tüm İslam alemini yaklaşan Ramazan ayının heyecanı sarmış durumda. Ülkemiz de bu kutsal ayı coşkuyla karşılamaya hazırlanıyor. Erkenden hazırlanacak olan sahur sofraları, kalabalık iftar sofraları için son hazırlıklar tamamlanmak üzere. Pazar, market alışverişleri tamamlandı, birbirinden leziz iftariyelikler sofralarda misafirlerine sunulmak üzere, buzdolaplarında yerlerini aldı. Hanımlar daha şimdiden iftar yemekleri için program yapmaya başladılar. Ramazan' ın hangi günü, kimler davet edilecek? Hangi yemekler pişirilecek? Bu tatlı heyecanların sardığı evlerimizde, hanımlar birbirlerinden değişik yemek tarifleri ister oldular. En özenli sofralarda, keyifli sohbetler eşliğinde iftar yapmak gibisi olmaz. Bunu bilen hanımlar da sofralarına eşlik edecek en güzel yemek tariflerinin arayışına girmiş bulunuyorlar. Bu sene Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelecek olması, yemek tarifleri seçiminde biraz daha hassasiyet gerektiriyor. Bu sene mideler çok uzun süre boş kalacak. Yaz sıcağında susuz kalan bünyeleri ferahlatacak yiyecek ve içecek seçimleri yapılması çok önem taşıyor.Uzmanlar sıcak yaz günlerine denk gelen bu Ramazan dönemlerinde beslenme konusunda önemli noktalara dikkat çekiyor: Mideler uzun süre boş duracağından, sahur sofralarında tok tutacak besinlere yer verilmelidir. (Yüksek oranda tahıl içeren, buna karşılık beyaz un oranı neredeyse olmayan ekmekler ve haşlanmış yumurta gibi besinleri tüketebilirsiniz) Uzun süre susuz durulacağından, iftar ve sahur arasında en az 2-2,5 lt. su tüketilmelidir. Bu miktar zamana yayılarak içilmeli, aniden tüketilmemelidir.· İftar sofralarında olabildiğince hafif yemekler tercih edilmelidir. Yağsız ya da az yağlı bir çorba ile açılış yapıp, kalan kısmı yaklaşık 30 dakika sonra tüketmek çok sağlıklı bir yöntemdir. Sahurlarda pirinç pilavı yerine bulgur pilavı ya da esmer makarna tüketilmesi tok kalmak açısından çok faydalıdır. Özellikle bulgurun posalı olması ve tok tutucu bir besin olması özelliklerinden mutlaka yararlanmalıdır. İftardan sonra ağır hareketlerden kaçınılmalıdır. Ancak iftardan bir saat kadar sonra hafif tempolu bir yürüyüş hazmı kolaylaştıracaktır. Sahurda genellikle kahvaltılık niteliğinde, hafif besinler seçilmeli; iftarda ise son derece hafif yemek tarifleri üzerinde durulmalıdır.Bu kriterlere uyarsanız, bu yıl da Ramazan ayını gayet rahat geçirebileceksiniz. Ramazan' da en güzel iftar sofralarını süsleyecek birbirinden lezzetli yemek tariflerini bulabileceğinizhttp://www.altintabak.com/ sitesini ziyaret etmenizi mutlaka öneririz
24 Temmuz 2012 Salı
RAMAZAN AYINI SAĞLIKLI GEÇİRMEK MÜMKÜN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder