24 Temmuz 2012 Salı

KİM DEMİŞ PASTA YALNIZCA PASTANEDE BULUNUR DİYE?

Son günlerde çok popüler olan evde pasta yapımı trendini artık kadın erkek herkes takip ediyor. Akla gelen her şeyi evde kendi kendine yapma akımlarının sonucunda pastanelerin gözdeleri olan pastalara da göz koyan meraklılar sayesinde pastacılık kursları son yılların en popüler zamanını yaşıyor. Elbette ki pasta yapmayı öğrenmenin tek yolu pastacılık kurslarına kayıt olmak değil. Artık meraklısı olan herkes kendi çabaları ile evde kendi pastalarını yapabiliyor. Ülkemizde yemek tarifi denilince akla gene pek çok ünlü ismin soysal medya kanallarında yer alan adreslerinde birbirinden güzel pasta tarifleri yer almaktadır. Dolayısıyla güzel bir pasta nasıl yapılır sorusunun cevabına ulaşmak hiç de zor değil. İnternetteki birbirinden zengin kaynakta bir pastanın yapılışı ve sunumunun ayrıntıları en başından itibaren bulunmaktadır. Evde pasta yapımının ilk kuralı yumuşak, taze ve hafif bir pandispanya hazırlamaktır. Bu kekin doğru pişirilmesi ve kesinlikle hafif olması, baskın bir tada sahip olmaması gerekmektedir. Pandispanya, pastanın temelidir. Ağır kokan ya da tadı yoğun olan bir pandispanya keki pastanın diğer malzemelerinin tadını ve aromasını bastırabilir. Pandispanyanın kıvamını tutturmak da hüner işidir. Hamuru ne çok kabarık ne de çok basık olmamalıdır. Sonraki aşamada pastada ne tür bir krema kullanılacağına karar vermektir. Bazı insanların damak tadına yoğun tatlar hitap ederken, bazı insanlar ise olabildiğince hafif kremalardan hoşlanır. Pasta kreması zevke göre süt, meyve ya da çikolata aroması yoğun bir şekilde hazırlanır. Kremanın taze malzemelerle pişirilmesi şarttır. Özellikle sıcak yaz günlerinde krema gibi sütlü mamullerin çabuk bozulacağı unutulmamalıdır. Kek tariflerini inceleyerek pastanıza harika bir kek de hazırlayabilirsiniz. Güzel bir pasta yapımındaki sonraki aşama; pastanın hazırlanan dolgu malzemesi (yani krema) ile güzelce sıvanmasıdır. Bir spatula yardımıyla krema sıvanır, pasta üzerinde dengeli bir yayılım sağlanır. Pasta yapımının en son ve belki de en eğlenceli aşaması, süsleme aşamasıdır. Yine bu aşamaya gelmeden önce pastanın hangi malzeme ile hazırlanacağına karar verilmiş olması gerekir. İç dolgu malzemeleri ile uyumlu olan tatlarla pasta süslenir. Pastanızı zevkinize göre ister kuru meyvelerle, ister yaş meyvelerle, ister marmelatlı soslarla, ister çikolata parçacıklarıyla süsleyebilirsiniz. En güzel yemek tarifleri http://www.yemek-tarif.net sayesinde emirinizde. İşte gördüğünüz gibi, evde yaş pasta hazırlamak hiç de zor değil. İlk fırsatta siz de denemelisiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder