Bal, arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı maddedir. Balın; klinik deneylerle araştırılmış içindeki bileşenlere göre ayrı ayrı sağlığımız açısından faydaları ortaya konmuştur. Fakat bu kadar faydasının bilinmesine karşın beslenmemizde gereken ilgi ve önemi görmüyor aslında bal. Bunun nedeni belki gerçek, katkısız balı bulmakta zorlanmamız veya bulsak bile bunun maddi yönden pahalı olup herkesin alım gücüne hitap etmemesi olabilir. propolis işçi bal arılarının ağaç ve çalılarının yaprak tomurcuğu, gövde yaraları gibi büyüyerek yenilenen kısımlarından topladıkları sarı, yeşil ve kahverengi reçinesi bir maddedir. Arılar propolisi arka bacaklarında bulunan polen sepetlerinde depo ederler ve koloniye taşırlar. Kovanda balmumu ile karıştırarak, larva yuvalarının cilalanması ve sterilize edilmesi için bal arıları tarafından kovanda kullanılır. Propolisin antibakteriyel ve antifungal etkileri koloniyi hastalıklara karşı korur. Bal son dönemlerde kanser tedavisinde de kullanılan alternatif tedavi yöntemidir. Bal tam bir şifa kaynağıdır. gebelik döneminde kullanılması çocuğun güçlü kemik yapısına sahip olmasını sağlar. http://www.aridunyasi.com.tr adresini ziyaret ederek bal mucizesi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.
12 Nisan 2012 Perşembe
Balın Beslenmemizdeki Önemi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder